Alexandria Maison Singapore

  • Prize
    Winner in Retails Design
  • Company/Firm
    Ta.le Architects
  • Designer
    Tay Yanling, Lionel Leow
  • Other Credit
    Client: Alexandria Maison
  • Location
    Singapore
  • Project Date
    2020

Shop with a Private Gallery setting Alexandria Maison in Millenia Walk is envisioned to be a lifestyle shop for people who appreciate the fine quality of life. It strives to provide genuine designers’ products that differentiate themselves from designers inspired products. One important aspect of showcasing this vision is to provide a conducive environment to ‘house’ these products that enhances the experience of the shopper browsing and admiring the products. The interior design of Alexandria Maison @ Millenia Walk recreates the experience of a private gallery where the products are displayed as ‘collections‘ of the viewers.
Once entered into the shop, one will encounter an island display counter in the centre leading into the shop. The island display counter is coupled with a ceiling panel with Van Gogh artwork that follows the length of the island display counter, and wraps itself down the wall at the end of the shop where the front desk is located. Together they form the centre-piece of the space, setting the mood of a private gallery and arouse the curiosity of the onlookers to venture deeper into the shop where more displays are revealed.