Samsung KX

  • Prize
    Winner in Retails Design
  • Company/Firm
    Portview
  • Designer
    Portview Team
  • Other Credit
    Brinkworth, Kss
  • Location
    London
  • Project Date
    2019

In September 2019, Portview completed a state-of-the-art brand experience space for tech giant, Samsung, in the heart of King’s Cross, London. Located within the ‘kissing point’ of the two curved rooftops (designed by Heatherwick Studio) in the Coal Drops Yard development, Samsung KX is a showcase that’s packed with cutting-edge innovations.

The new 20,000 sq ft space boasts a number of bespoke design features that are the first of their kind, including an architectural lighting frame embedded within the sales floor to create a curved, illuminated arc.

The showcase boasts ample natural light and stunning views overlooking the Coal Drops Yard with floor to ceiling glazing spanning the entire façade. Inside, the space is carefully detailed with premium finishes such as porcelain flooring, a custom engineered steel roof, solid oak furniture and aluminium mosaic tiles, to give it a distinct edge – reminiscent of a contemporary London loft.