SIT DESIGN AWARD 2022 IS NOW OPEN!

 

SENCO+

  • Prize
    Winner in Office Design
  • Company/Firm
    GUO HENG Architectural Decoration Company Limited
  • Designer
    Xuesong Wang, Shaoxiong Shi
  • Location
    Shijiazhuang city, Hebei
  • Project Date
    April, 2021

The project is located on the 20th floor of the office building in the CBD of Shijiazhuang City, the space is used as home furnishing showcase and training base. As the fresh blood of society, the post-90s supervisors have concise, clean and stylish requirements for the relationship between people and space and objects, as well as their lifestyle.

The atrium is 4 stories high and has a large depth. The biggest challenge of the project design is how to reorganize the space through the walls according to this volume. The designer decided to embellish the art installations in the volume of the atrium space to add vitality to the space and enhance the attractiveness of the area while maintaining a simple design. The office area extends around the atrium, making the office area transparent and clear.

The construction of the space is created based on the pure expression of materials, its umbrellas, openings, the bond between walls, allow the materialization of light, making of its geometrical games or diffuse light, so as to meet the needs of light in different functional areas. The simple straight-line division makes the facade composed of environmentally friendly paint and ceramic